هند در رتبه دوم تولید برنج در جهان بعد از چین قرار دارد و 22.5 درصد از کل تولید برنج جهان را به خود اختصاص داده است.
برنج محصول برتر هند است و غذای اصلی مردم نواحی شرقی و جنوبی این کشور است.
برنج کیسه ای تایلندی فروش بالایی دارد.
برنج علاوه بر اینکه از نظر تغذیه ای غنی است، در هند اهمیت بیشتری دارد و اهمیت معنوی و آیینی زیادی دارد.
طبق سنت هندی، برنج به عنوان نمادی قوی از سعادت، شکوفایی و باروری به دلیل ویژگی های حفظ زندگی مورد احترام است.
چندین مراسم مربوط به برنج در مناسبت ها و جشنواره های مختلف انجام می شود.
در تامیل نادو، کولام، نوعی نقش هندسی است که قبل از طلوع آفتاب با استفاده از آرد برنج در آستانه خانه ها توسط زنان ترسیم می شود.
برنج همچنین نقش حیاتی در مراسم عروسی در هند دارد.
دانپان آیینی است که در آن خانواده داماد شالی، فوفل و/یا زردچوبه را به خانه عروس می فرستند.
برنج مخلوط با زردچوبه در مراسم عروسی به عنوان نمادی از سعادت، ابدیت، تداوم و باروری بر روی زوج ها ریخته می شود.
پدر عروس ضیافتی به نام بات (یعنی برنج آب پز) برای خانواده و مناسبات داماد ترتیب می دهد.
عروس ها بعد از عروسی قبل از خروج از خانه والدین خود پنج مشت برنج می ریزند تا آرزوی رفاه و ثروت کنند و در کنار اعضای خانواده بمانند.
عروس با هل دادن یک لیوان یا شیشه پر از برنج وارد خانه جدید می شود در حالی که برنج اولین غذایی است که عروس بعد از ازدواج به داماد هدیه می دهد.
در تامیل نادو، برای بهبود باروری ، نوع خاصی از برنج به نام Maappillai Samba به داماد پیشنهاد می شود.
برنج همچنین نقش حیاتی در حمام نوزاد ایفا می کند، به نام godh bharai در شمال هند، Valikaapu در تامیل نادو و Seemandham نامیده می شود.
در کرالا؛ در واقعه تولد؛ در زمان دادن اولین غذای جامد به نوزاد 6 یا 7 ماهه؛ و در دوران بلوغ در کرالا و تامیل نادو.
برنج مسطح ساخته شده از گونه ای به نام Thavala Kannan به عنوان عرضه در کرالا ارائه می شود.