متخصصان تغذیه بادام زمینی عراقی توصیه می کنند که بزرگسالان نباید بیش از 25 تا 30 گرم بادام زمینی در روز (15 تا 20 مغز) مصرف کنند.
این محصول را میتوان نه تنها به صورت خالص مصرف کرد، بلکه میتوان آن را به دسر، سالاد و سایر غذاها نیز اضافه کرد.
به کودکان زیر 12 سال توصیه می شود که بیش از 20 گرم در روز (حداکثر 10 آجیل) مصرف نکنند. بیش از حد دوز می تواند باعث تجمع آلرژن و ایجاد عدم تحمل شود.
موارد منع مصرف بادام زمینی
هسته های این گیاه در صورت مصرف می تواند نه تنها فوایدی به همراه داشته باشد، بلکه مضراتی نیز به همراه دارد.
بادام زمینی جزو هشت آلرژن غذایی رایج است. تقریباً 1 درصد از کل جمعیت سیاره ما از عدم تحمل این محصول رنج می برند. واکنش های آلرژیک ایجاد شده می تواند با عوارض جدی تا مرگ رخ دهد.
بادام زمینی نباید توسط افرادی که لخته شدن خون.
بادام زمینی حاوی اسید فیتیک است که می تواند جذب عناصر کمیاب مفید مانند فسفر، کلسیم، منیزیم، آهن، روی را مختل کند.
برای کاهش میزان فیتین موجود در بادام زمینی، ابتدا باید آجیل را یک شب خیس کنید و پس از تفت دادن، حتما پوست آن را جدا کنید.
توصیه می شود مصرف بادام زمینی را به افرادی که از پف کرده رنج می برند محدود کنند. بادام زمینی حاوی مقدار زیادی چربی در ترکیب خود است و می تواند مشکل را بدتر کند.