امروزه یکی از مواد غذایی که در یک وعده استفاده می کنند برنج فجر سرد می باشد با میبل کردن این محصول ویتامین های بدن خود را تکمیل خواهید کرد.
با این حال، دلیل آن تنها در عادات غذایی مختلف نیست، بلکه در این واقعیت است که ما به سادگی متوجه خواص دارویی آن در برنج نمی شویم.
ویژگی پردازش غلات صنعتی هنوز به این واقعیت منجر می شود که برنج سفید که برای ما آشنا است اغلب از با ارزش ترین بخش خود پوسته سبوس محروم می شود.
درست است، تولیدکنندگان قبلاً چیزی برای “صرفه جویی” در مواد مغذی ارائه کرده اند.
خواص مفید برنج ترکیب و محتوای کالری برنج متوسط سفید جوشانده نشده غنی نشده حاوی (در 100 گرم): [1] کالری 130 کیلو کالری پروتئین 2.38 گرم چربی ها 0.21 گرم کربوهیدرات ها 28.59 گرم آب 68.61 گرم خاکستر 0.21 گرم ویتامین ها میلی گرم PP0. 4 فسفر، P 37 ویتامین B1 0.02 پتاسیم، K 29 ویتامین B2 0.016 منیزیم، منیزیم 13 ویتامین B6 0.05 کلسیم، کلسیم 3 ویتامین B9 0.002 روی، روی 0.42 )
برنج به عبارت دیگر، در بیشتر موارد ما چه چیزهایی مضر است.
ظرف برنج تمام شده پس از اثرات مکانیکی و حرارتی.
اما میزان اجزای مفید در ترکیب شیمیایی اولیه محصول بسته به نوع برنج، درجه و نوع فرآوری آن (تمیز کردن، پرداخت، بخارپز)، استفاده از فناوری های اصلاح ژنتیکی و همچنین تنوع به طور قابل توجهی متفاوت است.
شرایط رشد به طور خلاصه، به طور کلی، برنج هایی که کمترین تمیز کردن را پشت سر گذاشته اند (پوسته کردن، آسیاب کردن، صیقل دادن) مواد مغذی بیشتری نسبت به برنج هایی که چندین مرحله فرآوری را پشت سر گذاشته اند، حفظ می کند.
برنج سفید که برای ما آشناست و در سرتاسر دنیا رایج است، تصفیهشدهترین محصول است که لایه بیرونی آن قهوهای یا سیاه آسیاب شده است.
در بلغور برنج خشک تا 80 درصد جرم آن را کربوهیدرات ها، از 2 تا 12 درصد را پروتئین ها و تا 1.5 درصد را چربی ها تشکیل می دهند.
اما اغلب نسبت زیر روی بسته ها یافت می شود: کربوهیدرات 70-75٪، پروتئین – 6-7٪، چربی – 0.5-1٪، محتوای کالری – 330-350 کیلو کالری / 100 گرم. فراوانی ویتامین ها برنج غنی نشده جلا داده شده متفاوت نیست.